Kip yassa met okra

60 MIN
4 personen
Kip yassa met okra

Een heerlijk authentiek recept voor het Senegalees stoofpotje kip yassa met okra.

Ingrediënten

  • 8 kippendijen
  • 2 citroen
  • 1 kg ui, in halve maantjes
  • 300 g okra, in schrijfjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 laurierbladen
  • 125 ml olijfolie
  • chilipoeder
  • zeezout
  • 1 el Ghee geklaarde boter
  • 1 el graanmosterd
  • 3 takjes bladpeterselie
  • g basmatirijst
  • 2 el Maggi smaakversterker

BEREIDING

  1. Maak de marinade voor de kip: Pers 2 teentjes knoflook, 1,5 citroen en voeg deze samen met de olijfolie en een goede snuif zout en chilipoeder in een grote kom. Meng alles goed door elkaar
  2. Voeg de kip toe en laat minimum 30 minuten marineren.
  3. Snipper de 2 overige teentjes knoflook.
  4. Laat de ghee smelten in stevige kookpot. Voeg de ajuinen, de look en een snufje zout toe en laat rustig fruiten.
  5. Wanneer de ajuinen glazig zijn, voeg de mosterd, 1 eetlepel citroensap, een goeie snuf chilipoeder en de laurierbladen toe. Roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg na 5 min de okra's en 2 el maggi smaakverfijner toe. Roer alles goed door elkaar.
  7. Zet het vuur laag en laat nu alles goed fruiten tot de ajuinen bijna gekarameliseerd zijn en de okra's hun typische slijmerige substantie hebben. Dit is na ongeveer 20 minuten.
  8. Nu gaan we de kip bakken. Dit kan je doen op een grillpan, op de bbq of in een gewone zware pan. Laat de grillpan heet worden.
  9. Haal de kip uit de marinade, bestrooi ze nog met wat extra zout en chilipoeder en bak op de grill tot ze gaar zijn.
  10. Proef van de yassa en kruid indien nodig bij met chilipoeder en zout.
  11. Leg de kip boven op de yassa, strooi er de bladpeterselie over en laat 5 minuten rusten met het deksel er op.
  12. Serveer met witte rijst en wat chiliolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.01 kcal
Koolhydraten 25.42 g
waarvan suikers 18.36 g
Vet 36.1 g
waarvan verzadigd 7.18 g
Proteïnen 5.5 g
Vezels 10.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin