Kip Yakitori

140 MIN
4 personen
Kip Yakitori

Yakitori zijn gemarineerde kipspiesjes uit de Japanse keuken. Door de marinade wordt de kip heel zacht en smaakvol. Yakitori zijn een ideaal hapje.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 4 el saké
  • 4 el mirin
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el suiker
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl sesamzaad
  • 1 kl gemberpoeder

BEREIDING

  1. Maak een marinade van de sojasaus, de saké, de mirin en de suiker. Proef en doe er eventueel nog een eetlepel suiker bij. Leg de kippenblokjes in de marinade en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Maal de chilivlokken, de sesamzaden en de gemberpoeder fijn met een vijzel tot een geurig kruidenmengsel.
  3. Week ondertussen 8 houten spiesjes in water.
  4. Neem de blokjes kip uit de marinade en prik ze op de spiesjes. Lepel de rest van de marinade over de kip.
  5. Grill ze 5 tot 7 minuten aan alle kanten op een hete bakplaat. Haal ze van de grill en bestrooi ze met het kruidenmengsel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 242.62 kcal
Koolhydraten 13.98 g
waarvan suikers 13.14 g
Vet 2.34 g
waarvan verzadigd 0.48 g
Proteïnen 37.49 g
Vezels 0.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin