Kip uit de oven met ras-el-hanout, sinaasappel en rozijnen

60 MIN
2 personen
Kip uit de oven met ras-el-hanout, sinaasappel en rozijnen

Foodbagchef Claire: "Ovenschotels zijn m'n favoriete onderdeel van de herfst. Schik alles in een grote schotel en hops, de oven in! In de tussentijd kan je de tafel mooi dekken, een spelletje spelen, nog enkele bladzijden lezen of je favoriete serie verder kijken."

Ingrediënten

  • 2 kippenbillen
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el ras el hanout
  • 2 takjes oregano
  • 25 gr rozijnen
  • 25 gr kappertjes
  • olijfolie
  • 2 blaadjes gedroogde laurier
  • 1 kl rode wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak met een stevig mes de kippenbil in 2, tussen de dij en drumstick. Schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper (of kippenkruiden).
  3. Snijd de wortel en pastinaak in lange schuine stukken (schillen hoeft niet, zie foto). Snijd de krieltjes in 4. Schik bij de kip in de ovenschaal (zie tip). Voeg ook de laurier toe.
  4. Pers de helft de sinaasappel. Pers de knoflook erbij en voeg een flinke scheut olijfolie, de rode wijnazijn en ras-el-hanout toe. Kruid met zout en zwarte peper. Rits de helft van de oregano van de takjes en schep erbij. Overgiet de kip met het mengsel en hussel door elkaar, zodat alles met een laagje bedekt is. Schik de kip opnieuw bovenaan.
  5. Snijd de rest van de sinaasappel in halve plakjes en schik mee in de ovenschotel, samen met de rest van de oreganotakjes. Strooi de rozijnen en kappertjes (uitgelekt) erover.
  6. Schuif de schotel 45-60 min. in de oven, tot de kip en groenten gaar zijn.
  7. Haal uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
  8. TIP: Ovenschaal te klein? Verdeel dan over meerdere schalen en zet afwisselend bovenaan in de oven.