Kip tandoori met spinazie en munt

30 MIN
2 personen
Kip tandoori met spinazie en munt

Kip tandoori is een traditioneel gerecht uit India. De kip wordt op grote spiesen gegaard in een tandoor oven. Dit is een snelle en makkelijke versie!

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 2 kipfilet
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g munt
  • 20 g gember
  • 200 g spinazie
  • 1 kl komijn
  • 2 el plantaardige olie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de teentjes knoflook. Pers het sap van de citroen. Snij de kip in blokjes.
  2. Doe de yoghurt, het citroensap, de helft van de geperste knoflook, de tandoorikruiden en een snufje zout in een kom. Meng goed door elkaar. Doe er de kippenblokjes bij en meng goed. Zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Schil de gember en rasp fijn. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg de rest van de knoflook, de gember en de komijn toe en roerbak voor 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Meng er de fijngesneden munt door en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep in een kom en bedek met aluminiumfolie.
  5. Veeg met een stukje keukenpapier de pan terug schoon. Verhit de rest van de plantaardige olie in de pan. Haal de kip uit de koelkast en voeg toe aan de pan, samen met de marinade. Roerbak gedurende 5-7 minuten, tot de kip gaar is.
  6. Serveer de gekookte rijst met de kip tandoori en de spinazie met munt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 657.46 kcal
Koolhydraten 73.42 g
waarvan suikers 9.88 g
Vet 18.2 g
waarvan verzadigd 3.05 g
Proteïnen 45.3 g
Vezels 3.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin