Kip saltimbocca met champignonroomsaus en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Kip saltimbocca met champignonroomsaus en pastinaakfrietjes

Een heerlijk verwengerecht dat toch koolhydraatarm is, zo hebben we het graag! We maken Italiaanse kip saltimbocca met daarbij een champignonroomsaus, pastinaakfrietjes en krokant gebakken salie. Geniet er maar van!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 2 kipfilet
  • 10 g salie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20-22 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij ze overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt, leg een blaadje salie op elk stuk. Kruid met peper en zout. Wikkel rond elke filet een plakje spek.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers de knoflook.
  4. Verhit de helft van de boter in een pan en voeg de kip saltimbocca toe. Bak 4-5 minuten per kant op een matig vuur. Pluk de overige blaadjes salie en bak ze mee krokant in de pan.
  5. Laat de rest van de boter smelten in een andere pan en bak de champignons samen met de knoflook. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 millliliter water toe en verkruimel je de aangegeven hoeveelheid runderbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Laat de saus nog even indikken. Proef en kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de kip saltimbocca met de pastinaakfrietjes, de champignonroomsaus en de krokant gebakken salieblaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 835.75 kcal
Koolhydraten 29.96 g
waarvan suikers 3.7 g
Vet 51.75 g
waarvan verzadigd 33.36 g
Proteïnen 49.07 g
Vezels 9.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin