Kip saltimbocca met champignonroomsaus en gebakken aardappelen

45 MIN
2 personen
Kip saltimbocca met champignonroomsaus en gebakken aardappelen

'Saltimbocca' betekent letterlijk 'in de mond springen' en is een klassiek Italiaans gerecht uit de streek rond Rome.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 kipfilet
  • 10 g salie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook de aardappelen 15 minuten in licht gezouten water en giet dan af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Schik de plakjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Zet nog even opzij.
  3. Snij de kipfilets overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt, leg een blaadje salie op elk stuk. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip bovenop de champignons en zet 20 minuten in de oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar.
  4. Snij de rest van de salie in fijne reepjes. Pers de knoflook. Verwarm een pan en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak de salie en knoflook kort aan, voeg dan de aardappelen toe en laat ze even krokant bakken.
  5. Haal de aardappelen uit de pan, zet even opzij. Doe de champignons en het vrijgekomen vocht van de ovenschaal in de pan. Laat kort aanstoven en voeg dan de room toe. Roer goed, tot je een mooie saus hebt. Kruid met peper en zout.
  6. Schik de aardappelen op de borden, lepel er de champignonsaus over en leg daar de kipfilet met spek op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 857.8 kcal
Koolhydraten 40.82 g
waarvan suikers 2.29 g
Vet 49.22 g
waarvan verzadigd 26.88 g
Proteïnen 49.97 g
Vezels 8.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin