Kip puttanesca met een zuiderse groentensaus en Griekse pasta

25 MIN
2 personen
Kip puttanesca met een zuiderse groentensaus en Griekse pasta

Een variatie op de Italiaanse spaghetti Puttanesca, maar dan met kip. We reizen verder door het Zuiden met een heerlijke groentensaus en Griekse pasta.

Ingrediënten

  • 125 g orzo
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilet
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 10 g basilicum
  • 1½ el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij. Spoel de orzo met heet water.
  2. Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette in plakjes. Snij de tomaten in blokjes.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kipfilets 3 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Voeg nu de sjalot toe aan de pan waarin je de kip gebakken hebt. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg de tomatenpuree toe, roer om en laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomaten en het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  5. Leg de kipfilets terug in de pan en zet een deksel op de pan. Laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de olijven en kappertjes toe en laat nog 5 minuten garen.
  6. Serveer de gebakken kip met de orzo, de groenten en saus. Werk af met blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 620.88 kcal
Koolhydraten 61.89 g
waarvan suikers 12.72 g
Vet 18.17 g
waarvan verzadigd 2.91 g
Proteïnen 49.6 g
Vezels 7.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin