Kip puttanesca met bloemkoolrijst

25 MIN
2 personen
Kip puttanesca met bloemkoolrijst

Puttanescasaus kennen we natuurlijk van de heerlijke pasta puttanesca. Een heerlijke tomatensaus verrijkt met onder andere olijven, kappertjes en knoflook. We maken een originele koolhydraatarme versie met sappige kipfilets en bloemkoolrijst. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 kipfilet
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in 2 en snij in plakjes. Halveer de olijven.
  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit 2/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kipfilets 2-3 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Voeg nu de sjalot toe aan de pan waarin je de kip gebakken hebt. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Leg de kipfilets terug in de pan met de tomatensaus, voeg de olijven en kappertjes toe en zet er een deksel op. Laat 6 minuten zachtjes pruttelen. Proef en kruid met peper en zout.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de kip met de puttanescasaus en de bloemkoolrijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 514.15 kcal
Koolhydraten 21.75 g
waarvan suikers 12.41 g
Vet 27.58 g
waarvan verzadigd 4.08 g
Proteïnen 42.82 g
Vezels 5.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin