Kip Milanese met fettuccini, tomatensaus, mozzarella en rucola

25 MIN
2 personen
Kip Milanese met fettuccini, tomatensaus, mozzarella en rucola

Chef Deborah: "Deze Italiaanse klassieker werd uitgevonden in de modehoofdstad van de wereld: Milaan. Milanese slaat op de gepaneerde bereidingswijze van het vlees. Serveer daar een heerlijke tomatensaus, pittige rucola en smeuïge mozzarella bij en ik ben verkocht!"

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 400 gr tomatenpulp
  • 200 gr fettuccine
  • 2 kipschnitzels
  • ½ bol mozzarella
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • snuifje gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de courgette in gelijke blokjes van 1-2 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgette zo'n 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Voeg de tomatenpulp toe en laat 5-10 min. pruttelen op zacht vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een (antikleef)pan en bak de schnitzel in 5-7 min. goudbruin en krokant op middelhoog vuur.
  5. Scheur de mozzarella in stukjes (zie tip).
  6. Serveer de schnitzel met de tomatensaus en schik de mozzarella erop. Schik de pasta ernaast en werk af met de rucola en extra zwarte peper. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de mozzarella ook in plakjes snijden en in de pan laten smelten op de schnitzel.