Kip met wortel-pastinaakpuree en graanmosterdsaus

25 MIN
2 personen
Kip met wortel-pastinaakpuree en graanmosterdsaus

Een gerecht dat proeft als echt comfortfood, maar eigenlijk verrassend licht is. Heerlijke gebakken kip met een zalige wortel-pastinaakpuree en afgewerkt met een originele graanmosterdsaus. Smullen zonder schuldgevoel, laat het smaken!

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 el graanmosterd
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en pastinaken en snij in blokjes. Leg de groenten in een kookpot en zet ze onder met water. Voeg een flinke snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Laat 12 minuten pruttelen.
  2. Kruid de kipfilets met peper, zout en de kipkruiden. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilets gaar aan beide kanten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Zet de pan even opzij, die heb je later nog nodig. Snij de peterselie fijn.
  3. Giet de wortelen en pastinaken af, doe ze terug in de pot en zet nog even op het vuur, zodat het overtollige vocht kan verdampen. Stamp met een pureestamper. Voeg de helft van de boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Los het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water. Doe per persoon 100 milliliter water in de pan waarin je de kip gebakken hebt. Breng aan de kook, roer de aanbaksels goed los en verkruimel er de kippenbouillon bij. Roer goed en voeg het maïszetmeelpapje toe. Wanneer de saus indikt, voeg je de graanmosterd en de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout. Leg de kipfilets terug in de pan en wentel ze door de saus.
  5. Serveer de wortel-pastinaakpuree met de kipfilets en de graanmosterdsaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.06 kcal
Koolhydraten 44.69 g
waarvan suikers 12.23 g
Vet 25.96 g
waarvan verzadigd 11.35 g
Proteïnen 40.02 g
Vezels 15.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin