Kip met rijst en curry

30 MIN
4 personen
Kip met rijst en curry

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten
  • 150 g basmatirijst
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 4 tomaten, gepeld en in blokjes
  • 250 g Parijse champignons, in kwartjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 l kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 handvol koriander, fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 5 cm gember
  • 1 el currypoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de kippenborsten naar smaak met peper, zout, curry- en paprikapoeder. Bak ze aan beide kanten kort aan in een eetlepel olie. Schep over in een ovenschaal en gaar 15 minuten in de oven.
  3. Fruit een halve ui aan in een eetlepel olie en bak hierin de rijst glazig. Schenk er 1,5 liter kippenbouillon over samen met de tijm en laurier. Breng aan de kook. Verlaag het vuur, dek af en kook gaar.
  4. Stoof de rest van de ui samen met de appel en champignons in de resterende olie. Voeg de kokosmelk en de resterende kippenbouillon toe. Kruid met currypoeder, gember en citroengras. Laat 5-8 minuten pruttelen op een middelhoog vuur.
  5. Roer de tomaten samen met de lente-ui en koriander door de currysaus. Serveer samen met de kip en rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.96 kcal
Koolhydraten 51.49 g
waarvan suikers 7.61 g
Vet 44.31 g
waarvan verzadigd 26.94 g
Proteïnen 49.05 g
Vezels 7.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin