Kip met puttanescasaus en rijst

25 MIN
2 personen
Kip met puttanescasaus en rijst

Puttanescasaus kennen we natuurlijk van de heerlijke pasta puttanesca. Een heerlijke tomatensaus verrijkt met onder andere olijven, kappertjes en knoflook. Deze saus smaakt ook heerlijk bij een stukje gebakken kip met rijst erbij. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 kipfilet
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in 2 en snij in plakjes. Halveer de olijven.
  3. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kipfilets 3 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.
  4. Voeg nu de sjalot toe aan de pan waarin je de kip gebakken hebt. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en roer om. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Leg de kipfilets terug in de pan en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de olijven en kappertjes toe en laat nog 5 minuten garen. Proef en kruid met peper en zout.
  6. Serveer de kip met de puttanescasaus en de rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.25 kcal
Koolhydraten 77.63 g
waarvan suikers 10.07 g
Vet 20.42 g
waarvan verzadigd 3.15 g
Proteïnen 46.07 g
Vezels 6.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin