Kip met pistachenootjes en gebakken patatjes

20 MIN
2 personen

Deze kip met pistachenootjes en gebakken patatjes maak je in 1 pan klaar en smaakt goed af met de kappertjes. Snel en lekker, zo hoort het!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 80 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g dragon
  • 1 el kappertjes
  • 2 kipfilet
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 centimeter. Kook ze halfgaar in gezouten water gedurende 12 minuten.
  2. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nog eens doormidden. Pers de knoflook. Hak de dragon met de steeltjes fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes.
  3. Verhit een grote antikleefpan en rooster de pistachenootjes hierin 2-3 minuten (zonder vetstof!). Schep uit de pan en hak ze grof.
  4. Doe de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes mooi goudbruin. Voeg ondertussen de sperzieboontjes bij de aardappelen en laat nog 1 minuut meekoken. Giet af en voeg de aardappelen en boontjes bij de kippenreepjes. Voeg de knoflook en de boter toe. Laat nog 3 minuten verder bakken, totdat de aardappelen mooi krokant zijn.
  5. Schep alles uit de pan in een kom en voeg de kappertjes, pistachenootjes, de wittewijnazijn en de gehakte dragon toe. Kruid met peper en zout en schep goed om. Schep dan op de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.06 kcal
Koolhydraten 43.76 g
waarvan suikers 3.17 g
Vet 20.55 g
waarvan verzadigd 4.39 g
Proteïnen 37.31 g
Vezels 7.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin