Deze kip met pistachenootjes en gebakken patatjes maak je in 1 pan klaar en smaakt goed af met de kappertjes. Snel en lekker, zo hoort het!
Ingrediënten
400 g vastkokende aardappelen
300 g sperziebonen
2 teentjes knoflook
10 g dragon
1 el kappertjes
2 kipfilet
30 g pistachenoten
1 el olijfolie
1 kl boter
1 el wittewijnazijn
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nog eens doormidden. Kook de aardappelen halfgaar in gezouten water gedurende 12 minuten. Voeg na 10 minuten de sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuten meekoken.
Pers de knoflook. Hak de dragon met de steeltjes fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes.
Verhit een grote antikleefpan en rooster de pistachenootjes hierin 2-3 minuten (zonder vetstof). Schep uit de pan en hak ze grof.
Doe de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes mooi goudbruin. Giet de aardappelen en boontjes af en voeg dan bij de kippenreepjes. Voeg de knoflook en de boter toe. Laat nog 3 minuten verder bakken, totdat de aardappelen mooi krokant zijn.
Schep alles uit de pan in een kom en voeg de kappertjes, pistachenootjes, de wittewijnazijn en de gehakte dragon toe. Kruid met peper en zout en schep goed om. Schep dan op de borden.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.