Kip met kroketten, erwtjes, wortelen en spekjessaus

30 MIN
2 personen
Kip met kroketten, erwtjes, wortelen en spekjessaus

Kroketjesssss? Yes! Je hoeft de frietketel zelfs niet boven te halen. Kroketjes bereid je ook eenvoudig in de oven of de Airfryer.

Ingrediënten

  • 10 kroketten
  • 3 wortelen
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 speksneetjes
  • 2 kipfilets
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 Kruidentuiltje
  • 160 gr doperwten
  • boter
  • ½ el bloem
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Tip: onze verse kroketjes kan je natuurlijk ook lekker krokant bakken in de friteuse, op 180°C, tot ze goudbruin kleuren.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C (zie tip). Schik de kroketjes op een bakplaat met bakpapier en bak 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd de wortel in schijfjes (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een snuif zout en kook in 4-6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud, stromend water. Zo behouden de worteltjes hun mooie kleur.
  4. Snijd intussen de helft van de ui in ringen en snipper de andere helft fijn. Pers de knoflook. Snijd de speksneetjes in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
  5. Smelt een klont boter in een pan met deksel die groot genoeg is voor de kip. Kruid de kip met zout en zwarte peper en bak 1-2 min. per kant op middelhoog vuur, tot de kip mooi goudbruin kleurt. Haal uit de pan. De kip gaart straks verder in de saus.
  6. Smelt opnieuw een klontje boter in dezelfde pan van de kip en fruit de ui, knoflook en het spek 3 min. op zacht vuur. Strooi de bloem eroverheen zodra de ui glazig is en roer goed om. Verkruimel de bouillon erover en overgiet met 200 ml water. Kruid met zwarte peper en leg het kruidentuiltje in de saus (knip het elastiekje van de kruiden en bind samen met een stukje keukentouw). Roer goed om zodat de bloem en bouillon versmelten. Schik de kip bovenop de saus en laat 5-7 min. rustig garen. Zet een deksel op de pan zodra de saus de gewenste dikte heeft. Roer af en toe.
  7. Smelt een klontje boter in de pot van de wortel en fruit de ui zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig is. Voeg de wortel toe. Laat de doperwten uitlekken en bak mee tot het geheel goed warm is. Kruid met zout en zwarte peper.
  8. Haal het kruidentuiltje uit de saus. Controleer of de kip gaar is en snijd in plakjes.
  9. Serveer de kip met spekjessaus, erwtjes en worteltjes en verse kroketten. Smakelijk!