Kip met harissa, tomaat en boontjes en couscous

20 MIN
2 personen
Kip met harissa, tomaat en boontjes en couscous

Supersnel, smaakvol en een tikje pittig: vandaag maken we een origineel Marokkaans geïnspireerd stoofpotje met kip, tomaat en boontjes. Daarbij komt fluffy couscous en een schepje yoghurt. Werkelijk een zalige combinatie, die je in 20 minuten op tafel zet!

Ingrediënten

  • 125 g kerstomaten
  • 150 g sperziebonen
  • 2 kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 kl harissa
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ potje magere yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaten. Snij de uiteinden van de sperziebonen weg en halveer ze. Snij de kip in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de kippenblokjes en boontjes toe. Roerbak 4 minuten.
  3. Kook per persoon 200 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er 125 milliliter per persoon van de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen.
  4. Neem de rest van de bouillon en meng er de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) door.
  5. Voeg de tomatenbouillon en de kerstomaten toe aan de pan met de kip. Roer goed om, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan. Laat 6 minuten pruttelen.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Schep de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  7. Serveer het kippenstoofpotje met de couscous. Werk af met een schep yoghurt en de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.5 kcal
Koolhydraten 58.27 g
waarvan suikers 5.98 g
Vet 10.49 g
waarvan verzadigd 1.47 g
Proteïnen 46.72 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin