Kip met groene curry, spinazie en champignons

20 MIN
2 personen
Kip met groene curry, spinazie en champignons

Wat een heerlijk licht en kruidig éénpansgerecht! We maken een groene curry met kip, spinazie en champignons. Lekker veel groenten en dus ook koolhydraatarm. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 250 g champignons
  • 200 g spinazie
  • 1 lente-uitje
  • 2 kipfilet
  • ½ el groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knofook. Schil en rasp de gember. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak ze 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 5 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe (of gebruik wat minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe.
  4. Roer goed om en voeg de kippenreepjes en de spinazie toe. Laat nog 3-4 minuten pruttelen.
  5. Schep de curry in diepe borden en serveer met de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 564.21 kcal
Koolhydraten 11.03 g
waarvan suikers 5.86 g
Vet 38.36 g
waarvan verzadigd 21.28 g
Proteïnen 42.67 g
Vezels 6.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin