Kip met groene curry is zo'n typisch gerecht dat je gaat afhalen, maar zoals zo vaak geldt: wat je zelf doet, doe je beter!
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
200 g sperziebonen
10 g koriander
2 kipfilet
150 g jasmijnrijst
2 el groene currypasta
200 ml kokosmelk
½ limoen
1 el arachideolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Pers de knoflook. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Pluk de blaadjes koriander. Snij de kipfilets in blokjes.
Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
Verhit de arachideolie in een brede antikleefpan. Voeg de blokjes kip en de knoflook toe en laat mooi goudbruin bakken. Voeg de groene curry toe en laat kort meebakken. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
Voeg de sperzieboontjes toe en laat nog 3-5 minuten mee garen. Kruid met peper en zout en pers er het sap van de halve limoen bij.
Serveer de rijst met de kip met groene curry en de blaadjes koriander erover gestrooid.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.