Kip met geroosterde groenten met honing-mosterddressing
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Heerlijke herfstige kleuren en smaken, in een verrassend ovengerecht met kip, quinoa, geroosterde groenten en een frisse honing-mosterddressing. Hier word ik heel blij van, jij ook?"
Ingrediënten
½ citroen
200 gr rode biet
2 wortelen
250 gr witte raapjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 kl BBQ-kruiden
2 kipfilets met vel
125 gr quinoa
1 el honing
1 kl mosterd
1 stengel lente-ui
olijfolie
1 kl Provençaalse kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en houd apart. Halveer de citroen. Schil de biet en snijd in parten. Snijd de wortel overlangs in 4 (schillen hoeft niet), de raap in blokjes (schillen hoeft niet) en de ui in parten. Hussel alles op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, de Provençaalse kruiden (optioneel), zout en zwarte peper. Leg de gehalveerde citroen mee op de bakplaat. Zet 10 min. in de oven.
Kipmarinade: pers de knoflook. Meng in een schaal 1 el olijfolie per persoon met de BBQ-kruiden, knoflook, zout en zwarte peper. Wentel de kip door de marinade.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Haal de bakplaat uit de oven en schep de citroen van de bakplaat. Schep de groenten om. Schik de kipfilet, met velkant naar boven, op de groenten (of voor een extra krokant korstje, kan je de kip ook in een aparte pan bakken). Zet nog 15 min. in de oven.
Honing-mosterddressing: knijp de citroen voorzichtig uit (zie tip). Meng het citroensap met de honing, mosterd, citroenzeste, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Schep de helft van de dressing onder de quinoa.
Snijd de lente-ui in ringen. Controleer of de kip en groenten gaar zijn. Schep de quinoa in een schaal of op een bord en schik de geroosterde groenten en kipfilet erop. Druppel de rest van de dressing erover. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
TIP: Let op, het sap in de citroen zal heel heet zijn. Gebruik een keukentang om de citroen voorzichtig uit te knijpen.