Kip met een risotto van champignons

50 MIN
4 personen
Kip met een risotto van champignons

Een lekker lichte risotto met champignons en kip, die niet moet inboeten aan smaak!

Ingrediënten

  • 2 kippenborsten
  • 150 g risottorijst
  • 150 g kastanjechampignons, fijngesneden
  • 10 g champignons, gedroogde
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 25 g parmezaan
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 el room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook 100 milliliter water en schenk dit in een kommetje. Laat hier de gedroogde champignons weken. Breng de kippenbouillon aan de kook. Kook de kippenborsten ongeveer 10-15 minuten gaar in de bouillon op een zacht vuurtje. Schep ze uit de bouillon en laat ze afkoelen.
  2. Giet de gedroogde champignons af en zeef het kookvocht. Hak de champignons fijn en zet even opzij. Doe het kookvocht van de champignons bij de bouillon.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de kastanjechampignons kort aan tot ze kleuren. Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat 3 minuten verder kleuren. Meng de rijstkorrels door de groenten. Bak ze even glazig. Zet dan het vuur wat lager en schep een pollepel bouillon bij de risottorijst. Schep zodra de bouillon geabsorbeerd is een nieuwe pollepel vocht bij de rijst. Herhaal tot de bouillon op is. Roer constant door de risotto, dit duurt ongeveer 25 minuten.
  4. Snijd de kippenborsten in reepjes en kruid ze met peper en zout. Meng ze door de risotto samen met de gedroogde champignons. Voeg de parmezaan toe en laat nog 3 minuten doorwarmen. Haal van het vuur en roer er de room door. Verdeel de risotto met kip over de borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 333.81 kcal
Koolhydraten 33.38 g
waarvan suikers 2.88 g
Vet 10.06 g
waarvan verzadigd 3.9 g
Proteïnen 26.27 g
Vezels 2.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin