Kip met boontjes, erwtjes en pesto

30 MIN
4 personen
Kip met boontjes, erwtjes en pesto

Een lekker gezonde, maar ook eenvoudige maaltijd is deze kipfilet met bootjes, erwtjes en pesto. Veel smaak met een minimum aan ingrediënten!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 400 g sperziebonen
  • 400 g erwten
  • 100 g pesto
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer boontjes en erwten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin in de olijfolie. Laat afgedekt 10-15 minuten verder bakken op een laag vuurtje tot de kip volledig gaar is vanbinnen.
  3. Haal het vlees uit de pan. Leg opzij en houd warm.
  4. Bak in dezelfde pan de boontjes en de erwtjes. Roer er de pesto door.
  5. Verdeel de kip en de groenten over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 446.22 kcal
Koolhydraten 25.54 g
waarvan suikers 2.4 g
Vet 16.26 g
waarvan verzadigd 2.42 g
Proteïnen 46.97 g
Vezels 8.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin