Kip masala met zoete aardappelen

30 MIN
2 personen
Kip masala met zoete aardappelen

Een heerlijk geurig en lichtjes pittig éénpansgerecht, geïnspireerd op de Indische keuken: gemarineerde kip masala met rode ui, zoete aardappel en spinazie. Gemakkelijk om klaar te maken en heerlijk geurig: zo zet je met gemak een topmaaltijd op tafel!

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 2 kl garam masala
  • 3 zoete aardappelen
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 100 g spinazie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in partjes en pers de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Doe de plantaardige olie, het currypoeder, de garam masala, de rode ui, de knoflook, de kippenblokjes en peper en zout in een kom. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten marineren.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes.
  3. Verhit een stoofpot en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 5 minuten en voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan per persoon 200 milliliter warm water toe. Breng aan de kook, voeg de blokjes zoete aardappelen toe, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om.
  4. Proef of de kip en zoete aardappel gaar zijn en roer er dan de spinazie door. Laat nog 2 minuten doorgaren. Kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 429.48 kcal
Koolhydraten 25.87 g
waarvan suikers 8.48 g
Vet 17.75 g
waarvan verzadigd 2.8 g
Proteïnen 39.05 g
Vezels 5.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin