Kip kiev met paprikarijst

30 MIN
2 personen
Kip kiev met paprikarijst

Kip kiev is een Russisch gerecht met gevulde kipfilet in een krokant korstje met rijst. Een toppertje voor tijdens de koude dagen!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de boter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Snij de rode en gele paprika in blokjes. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de kipfilets overlangs in twee, maar laat 1 zijde vastzitten (zoals een envelopje).
  2. Kook de rijst: breng per persoon 500 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de blokjes paprika toe en laat nog 5 minuten verderkoken. Giet de rijst en paprika af en laat uitlekken.
  3. Meng de geperste knoflook met de helft van de peterselie en de boter tot een kruidenboter. Kruid bij met peper en zout. Vul de kipfilets met de kruidenboter en vouw dicht, zodat de boter mooi binnenin zit. Steek eventueel vast met houten prikkers.
  4. Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte kommetjes. Klop het ei los. Kruid de kip met peper en zout. Haal eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kip 15 minuten aan beide kanten op een middelhoog vuur. Schep de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de rijst en paprika toe, samen met het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak nog 5 minuten en schep uit de pan. Roer er de rest van de fijngehakte peterselie door. Snij de kipfilets in 2 en serveer met de gebakken paprikarijst.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 959.83 kcal
Koolhydraten 104.26 g
waarvan suikers 9.21 g
Vet 35.84 g
waarvan verzadigd 13.62 g
Proteïnen 51.44 g
Vezels 6.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin