Kip kiev

40 MIN
4 personen
Kip kiev

Kip kiev is een Russisch gerecht met gevulde kipfilet in een krokant korstje met rijst. Een toppertje voor tijdens de koude dagen!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 400 g rijst
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 5 el paneermeel
  • 5 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 25 ml melk
  • 100 g boter
  • 30 g peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bedek de kipfilets met huishoudfolie en klop ze met een hamertje plat. Zet ze even aan de kant.
  2. Meng de geperste knoflook met de helft van de peterselie en de helft van de boter tot een kruidenboter. Kruid bij met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Snijd de kipfilets open als een envelopje en vul ze met de kruidenboter. Vouw ze goed dicht en doorprik ze met cocktailprikkers.
  5. Meng het ei met de melk in een kommetje. Doe ook de bloem en het paneermeel in aparte kommetjes. Kruid de kip met peper en zout. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiermengsel en dan door het paneermeel.
  6. Verhit 25 gram boter in een pan en bak de kip 15 minuten op een middelhoog vuur. Snijd overlangs in twee.
  7. Verhit ondertussen 25 gram boter in een andere pan en bak de blokjes paprika 10 minuten. Voeg de gekookte rijst en de resterende peterselie toe aan de paprika en bak enkele minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de kip kiev met de rijst en paprika.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 582.23 kcal
Koolhydraten 50.18 g
waarvan suikers 5.92 g
Vet 24.31 g
waarvan verzadigd 14.53 g
Proteïnen 38.63 g
Vezels 4.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin