Kip in mosterdkorst met appelmoes en witloofslaatje

35 MIN
2 personen
Kip in mosterdkorst met appelmoes en witloofslaatje

Een kruidig korstje is een mini-moeite voor maxi-smaakgenot. Til je snelle kip met appelmoes naar een hoger niveau met boter, panko en mosterd en serveer er een knapperig slaatje bij.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 1 el mosterd
  • 25 gr panko
  • 2 rode appels
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 el mayonaise
  • 50 gr veldsla
  • 30 gr boter
  • olie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de boter uit de koelkast, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de aardappelen in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper.
  3. Kruid de kip met zout en zwarte peper. Meng de mosterd met de boter en panko. Verdeel de pankomengeling over de kip. Leg ook de kip op de bakplaat. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn en de kip gaar is. Schep halverwege eens om.
  4. Appelmoes: schil intussen de appel en snijd in blokjes van 2 cm. Smelt een klont boter in een pot en voeg de appel en een scheutje water toe. Stoof de appel op zacht vuur, tot die helemaal zacht is, met het deksel op de pot. Roer af en toe om en zorg dat het vuur niet te hoog staat (zie tip).
  5. Witloofslaatje: halveer het witloof en haal de harde kern eruit. Snijd in dunne reepjes. Meng met de mayonaise, veldsla en een scheutje witte wijnazijn. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de kip en frietjes gaar zijn en haal uit de oven. Serveer de kip met mosterdkorst met de frietjes, het witloofslaatje en de appelmoes. Smakelijk!
  7. TIP: Wij houden van een pure, ongezoete appelmoes. Zit er toch een zuur appeltje bij? Voeg dan naar smaak wat suiker, honing of ahornsiroop toe.