Kip in honing-mosterdsaus met spinaziepuree en kropsla
30 MIN
2 personen
Chef Claire: "Mijn favoriete saus? Dat is met honing en mosterd! Een klassieker maar o zo lekker. Net als dit gerecht trouwens. Ik geef de saus nog wat extra bite met uiringen."
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
300 gr kippendij
3 gele uien
2 kl vloeibare honing
1 kl mosterd
100 gr zure room
1 kropsla
1 bakje tuinkers
100 gr spinazie
boter
2 el olijfolie
1 kl kipkruiden
1 el balsamico-azijn
1 kl witte wijnazijn
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo'n 3 cm en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15- 20 min. gaar (zie tip).
Kruid de kip met kipkruiden (of zout en zwarte peper). Smelt een klontje boter in een grote braadpan en korst de kip langs beide kanten mooi goudbruin aan op hoog vuur.
Snijd intussen de ui in halve ringen.
Haal de kip uit de pan. Smelt opnieuw een klontje boter in diezelfde pan en stoof de ui op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg een scheutje water toe en laat verdampen. Voeg na 5-7 min. de balsamico en honing toe. Voeg vervolgens de mosterd en zure room toe. Schik de kip opnieuw in de pan en laat sudderen op laag vuur, met een deksel op de pan, tot de kip gaar is.
Scheur de sla in stukken en knip de tuinkers van het matje. Breng op smaak met olijfolie (of mayonaise), witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen af. Voeg de spinazie toe en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Schep de puree om een bord, samen met de kip in mosterdsaus. Serveer met de salade. Smakelijk!
TIP: Gebakken patatjes zijn hier ook erg lekker bij! De spinazie kan je vervolgens grof hakken en onder de salade scheppen.