Kip in graanmosterdsaus met geroosterde pastinaak en aardappel

25 MIN
2 personen
Kip in graanmosterdsaus met geroosterde pastinaak en aardappel

Overheerlijke kip in graanmosterdsaus met geroosterde pastinaak en aardappel. Het klinkt sjiek maar het is supergemakkelijk en snel om zelf te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el graanmosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de pastinaken en snij ze in even grote blokjes als de aardappelen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen en pastinaak. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Meng goed door elkaar en zet 20 minuten in de oven.
  2. Snij de peterselie fijn. Snij de kip in blokjes. Doe de kip in een kom samen met de bloem, peper en zout. Meng goed door elkaar, zodat de bloem mooi rond de kippenblokjes kleeft. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de kippenblokjes aan in de olijfolie. Als de kippenblokjes mooi goudbruin kleuren, voeg je de kippenbouillon toe. Verlaag het vuur. Laat nog 3 minuten garen en roer er dan de room en graanmosterd door.
  4. Serveer de kip in graanmosterdsaus samen met de geroosterde pastinaken en aardappelen. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.54 kcal
Koolhydraten 64.94 g
waarvan suikers 2.18 g
Vet 35.14 g
waarvan verzadigd 9.91 g
Proteïnen 42.94 g
Vezels 12.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin