Kip Hawaii met rijst

25 MIN
2 personen
Kip Hawaii met rijst

Kip en ananas, dat is een 'match made in heaven', of toch z'n minst in het paradijs. Want met dit heerlijke gerechtje doen we je wegdromen naar een Hawaiiaans strand. Tropical vibes op je bord, genieten maar!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 blik ananas
  • 2 kipfilet
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl currypoeder
  • 2 el arachideolie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de ui in halve ringen. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Giet de ananas af.
  3. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de uiringen, gember en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de paprikablokjes, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  6. Voeg nu de kippenblokjes en ananas toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Kruid bij met peper en zout.
  7. Serveer de rijst met de curry met kip en werk af met de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 784.27 kcal
Koolhydraten 107.02 g
waarvan suikers 26.29 g
Vet 17.82 g
waarvan verzadigd 2.94 g
Proteïnen 43.72 g
Vezels 7.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin