Kip caprese met penne

30 MIN
2 personen
Kip caprese met penne

Voor deze kip caprese vullen we de kipfilets met een heerlijke mengeling van zongedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum en garen die dan in de oven, yum!

Ingrediënten

  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella
  • 2 kipfilet
  • 60 g zongedroogde tomaten, 10 stuks
  • 150 g volkoren penne
  • 125 g kerstomaten
  • 1 kl balsamico
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Pluk de blaadjes basilicum. Snij de mozarella overlangs in twee en dan in reepjes.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak in elke kipfilet dwars 5 inkepingen (tot ongeveer de helft van de kipfilet). Leg de kipfilets op het bakpapier en kruid ze met peper en zout. Doe in elke inkeping een zongedroogd tomaatje, een reepje mozzarella en een blaadje basilicum. Zet de kip 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 7-8 minuten. Giet de pasta af.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Snij de rest van de basilicum in reepjes en de rest van de mozzarella in blokjes. Meng de rest van de basilicum, mozzarella, kerstomaatjes, de extra vierge olijfolie en de balsamico door de pasta. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de pasta eerst op de borden en leg daarop de kipfilet en serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.99 kcal
Koolhydraten 54.83 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 24.83 g
waarvan verzadigd 9.2 g
Proteïnen 55.79 g
Vezels 10.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin