Kip caprese met penne

30 MIN
2 personen
Kip caprese met penne

Voor deze kip caprese vullen we de kipfilets met een heerlijke mengeling van zongedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum en garen die dan in de oven, yum!

Ingrediënten

  • 10 g basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kipfilet
  • 60 g zongedroogde tomaten, 10 stuks
  • 200 g volkoren penne
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pluk de blaadjes basilicum. Snij de mozzarella overlangs in twee en dan in plakjes.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Dep de kipfilets droog met keukenpappier en maak in elke kipfilet dwars 4 inkepingen (tot ongeveer de helft van de kipfilet). Leg de kipfilets op het bakpapier en kruid met peper en zout. Doe in elke inkeping een zongedroogd tomaatje, een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Hou eventueel overschot even apart. Zet de kip 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Snij de rest van de basilicum in reepjes en de rest van de mozzarella in blokjes. Meng de rest van de basilicum, mozzarella, kerstomaatjes, de extra vierge olijfolie en de balsamico door de pasta. Kruid met peper en zout.
  5. Schik de pasta eerst op de borden en leg daarop de kipfilet en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 779.99 kcal
Koolhydraten 71.08 g
waarvan suikers 6.77 g
Vet 25.45 g
waarvan verzadigd 9.2 g
Proteïnen 58.79 g
Vezels 12.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin