Kip caprese met penne

30 MIN
4 personen
Kip caprese met penne

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 240 g volkoren penne
  • 250 g zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 24 bolletjes mozzarella, gehalveerd
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190° C.
  2. Maak een diepe snede (2 cm) in elke kipfilet en vul op met de zongedroogde tomaat, de mozzarellabolletjes en basilicum. Hou nog een beetje apart voor de afwerking.
  3. Schik de kipfilets in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid af met peper en zout en zet 20 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de penne beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Meng de rest van de tomaat, de mozzarella en de basilicum door de pasta.
  5. Verdeel de kip over vier borden en serveer met de pasta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 568.83 kcal
Koolhydraten 44.34 g
waarvan suikers 2.18 g
Vet 16.76 g
waarvan verzadigd 6.87 g
Proteïnen 56.53 g
Vezels 6.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin