Kip archiduc met waterkers en kroketten

25 MIN
4 personen
Kip archiduc met waterkers en kroketten

Het is en blijft een klassieker, de gekende Franse saus met champignons: archiduc. Past prima bij een lekker gebakken stukje kipfilet. En natuurlijk horen daar ook kroketten bij. Wie smult mee van deze heerlijke maaltijd?

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 12 aardappelkroketten
  • 500 g champignons
  • 1 bussel waterkers
  • 100 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 1 el cognac
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Was de waterkers en laat uitlekken.
  2. Kruid de kipfilets. Verhit een klont boter in een braadpan en bak de kipfilets, 5 minuten aan elke kant. Schep de kipfilets uit de pan en houd warm.
  3. Voeg opnieuw een klont boter toe aan de pan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Flambeer de champignons met de cognac. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed. Laat de bouillon wat inkoken en voeg de room toe. Leg de kipfilets opnieuw in de pan en laat ze nog even doorwarmen.
  4. Verwarm de friteuse voor en bak de kroketten. Serveer de kip met de archiducsaus, een bosje waterkers en de kroketten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.85 kcal
Koolhydraten 42.94 g
waarvan suikers 3.79 g
Vet 40.2 g
waarvan verzadigd 17.58 g
Proteïnen 43.77 g
Vezels 6.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin