Kerstpavlova

105 MIN
6 porties
Kerstpavlova

Maak eens een kerstkrans met meringue. Superorigineel en je tafelgasten zullen ervan smullen!

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 100 g kristalsuiker
  • 75 g poedersuiker, + extra om te bestuiven
  • 1 kl citroensap
  • 250 ml room
  • 2 kl vanillesuiker
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g rode bessen
  • 4 takjes munt, blaadjes geplukt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C.
  2. Klop de eiwitten op en voeg de kristalsuiker in 3 delen toe. Klop verder tot het schuim stevig is en in pieken blijft staan.
  3. Zeef de poedersuiker en spatel deze voorzichtig door de eiwitten. Voeg tenslotte het citroensap toe.
  4. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit in verschillende 'toefjes' een mooie cirkel, zodat je een kerstkrans hebt.
  5. Bak de meringue 1,5 uur in de oven met de deur op een kiertje. De pavlova is klaar als die loskomt van het bakpapier. Laat goed afkoelen.
  6. Klop de room stijf met de vanillesuiker.
  7. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit rondom op de pavlova. Leg hier het fruit en de muntblaadjes op. Bepoeder met bloemsuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 308.99 kcal
Koolhydraten 38.46 g
waarvan suikers 38.03 g
Vet 15.13 g
waarvan verzadigd 8.35 g
Proteïnen 3.28 g
Vezels 4.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin