Kefta met kip en quinoa

35 MIN
4 personen
Kefta met kip en quinoa

Kefta zijn heerlijk gekruide Marokkaanse gehaktballetjes. Deze kippenballetjes zijn een gezonde variatie met quinoa en frisse groentjes. Een zonnig gerechtje.

Ingrediënten

  • 500 g kippengehakt
  • 250 g quinoa
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • ½ citroen, geperst
  • 1 limoen, geperst
  • 4 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 4 el koriander, grof gehakt
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het kippengehakt met de sjalot, de knoflook, de chilipeper, de peterselie en het citroensap. Kruid dan met komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Vorm met vochtige handen 12 balletjes en zet ze even opzij.
  2. Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork en laat afkoelen.
  3. Bak de gehaktballetjes gaar in de olijfolie.
  4. Meng de quinoa met de tomaten, de komkommer en de koriander. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar.
  5. Meng de yoghurt met de munt en het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  6. Serveer de quinoasalade met de keftaballetjes en besprenkel met de yoghurtdressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 549.32 kcal
Koolhydraten 54.15 g
waarvan suikers 8.84 g
Vet 17.64 g
waarvan verzadigd 3.88 g
Proteïnen 40.09 g
Vezels 7.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin