Kebabspiesjes met spinazie en walnoten

30 MIN
4 personen
Kebabspiesjes met spinazie en walnoten

Deze kebabspiesjes worden gemaakt met rundsgehakt en veel kruiden. Daarbij komt een verrassend slaatje met geroosterde walnoten, spinazie en paprika.

Ingrediënten

  • 750 g rundergehakt
  • 800 g spinazie, grof gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 100 g ongezouten walnoten, gepeld
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 kl tijmblaadjes, fijngehakt
  • 2 kl peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg er het paneermeel, het ei, de knoflook en de uisnippers aan toe. Breng verder op smaak met de peterselie, tijm, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar met natte handen.
  2. Verdeel het gehakt in 12 stukken en rol ze op tot kebabs. Bestrijk ze met olijfolie en prik ze per 3 op een metalen spies. Grill ze gaar op een hete grillplaat. Draai af en toe om.
  3. Rooster de walnoten in een beetje olijfolie.
  4. Bak ondertussen de spinazie gaar in een klontje boter. Schep over in een schaal en meng er de walnoten en paprikareepjes door. Serveer dit bij de kebabspiesjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.35 kcal
Koolhydraten 20.8 g
waarvan suikers 11 g
Vet 57.94 g
waarvan verzadigd 19.95 g
Proteïnen 50.5 g
Vezels 8.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin