Kapsalon met kalkoenshoarma en zoete aardappelfrieten

25 MIN
2 personen
Kapsalon met kalkoenshoarma en zoete aardappelfrieten

Zin in echt comfort food, maar wil het toch liever wat gezond houden? Maak eens kapsalon met kalkoenshoarma, zoete aardappelfrieten, extra groentjes en een frisse yogonaise-looksaus! Lekker genieten en toch koolhydraatarm. Toppertje!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 300 g kalkoenshoarma
  • 1 potje magere yoghurt
  • 40 g gratinkaas
  • 50 g kropsla
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen in frietjes (je hoeft ze niet te schillen). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de frietjes op. Leg er de ongepelde knoflook bij. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en strooi er de kipkruiden over. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de tomaat in blokjes en de komkommer in kwartjes.
  3. Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en bak de kalkoenshoarma gaar in 5-6 minuten.
  4. Haal de knoflook uit de oven. Duw het zachtgeworden vruchtvlees uit het velletje en plet met een vork. Meng de mayonaise met de yoghurt en de knoflook. Kruid met peper en zout. Dit is de yogonaise-looksaus.
  5. Schep de zoete aardappelfrietjes over in een ovenschaal. Schep in het midden de gebakken kalkoenshoarma. Strooi er de gratinkaas over en zet nog 2-3 minuten onder de grill van de oven voor een mooi korstje.
  6. Serveer de ovenschotel met de kropsla, tomaten en komkommer erbovenop en de yogonaise-looksaus erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.53 kcal
Koolhydraten 22.55 g
waarvan suikers 7.69 g
Vet 39.41 g
waarvan verzadigd 7.65 g
Proteïnen 37.33 g
Vezels 3.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin