Kapsalon met kalkoenshoarma

25 MIN
2 personen
Kapsalon met kalkoenshoarma

Voor wie kapsalon nog niet kent: het is een klassieker van bij de pitazaak, die we ook graag zelf thuis maken. Een heerlijk kommetje vol met sappige kalkoenshoarma, frietjes en knapperige sla, kort gegratineerd onder de grill. Toppertje voor jong en oud!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ rode ui
  • ½ ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 300 g kalkoenshoarma
  • 40 g gratinkaas
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de frietjes op. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en strooi er de kipkruiden over. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Laat water koken in een waterkoker. Snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  3. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes en de komkommer in kwartjes.
  4. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de kalkoenshoarma gaar in 6-8 minuten.
  5. Schep de ovenfrietjes over in een ovenschaal. Schep in het midden de gebakken kalkoenshoarma. Strooi er de gratinkaas over en zet nog 2-3 minuten onder de grill van de oven.
  6. Laat de rode ui uitlekken. Roer de mayonaise los met een klein beetje water. Serveer de ovenschotel met de ijsbergsla, tomaten, komkommer, rode uiringen erbovenop en de mayonaise erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 982.66 kcal
Koolhydraten 51.97 g
waarvan suikers 10.68 g
Vet 53.21 g
waarvan verzadigd 9.72 g
Proteïnen 39.42 g
Vezels 8.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin