Kalkoenrollade met pesto

60 MIN
4 personen
Kalkoenrollade met pesto

Deze kalkoenrollade wordt gevuld met pesto en ajuintjes, en is een heerlijk verfijnd gerechtje. Serveer met tagliatelle.

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilet
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 takje witte selder
  • 4 uien, in fijne ringen
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el pesto
  • boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de uiringen aan in de olijfolie. Bestrooi met de peterselie en roer goed om.
  3. Snij de kalkoenfilet horizontaal in maar niet helemaal doormidden. Leg hem plat op het werklvlak. Kruid de binnenkant met peper en zout. Bestrijk hem met de pesto en leg het het uimengsel op. Rol zo stevig mogelijk op en prik vast met houten prikkers.
  4. Schil en snij de wortel in plakjes, spoel en snij de selder in boogjes.
  5. Braad de rollade kort rondom aan in een beetje boter of olie. Leg ze in een braadslee. Leg de wortelen en de selder rond de rollade. Schenk er de warme kippenbouillon bij.
  6. Zet 40 minuten in de oven.
  7. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens in plakken te snijden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 331.45 kcal
Koolhydraten 11.2 g
waarvan suikers 8.13 g
Vet 14.65 g
waarvan verzadigd 4.59 g
Proteïnen 36.87 g
Vezels 4.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin