Kalkoenrollade met geglaceerde wortelen, erwtenpuree en amandelkroketten

45 MIN
4 personen
Kalkoenrollade met geglaceerde wortelen, erwtenpuree en amandelkroketten

Kalkoenrollade is een goed en gemakkelijker alternatief op de klassieke Kerstkalkoen! We serveren er geglaceerde wortelen, erwtenpuree en verse amandelkroketjes bij. Heerlijk genieten!

Ingrediënten

  • 600 g kalkoengebraad
  • 500 g aardappelkroketten
  • 200 g champignons
  • 500 g jonge wortelen
  • 200 g erwten
  • 1 sjalot
  • 200 g kruidenkaas
  • 100 ml kippenbouillon
  • 3 el ahornsiroop
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen, maar laat er een stukje groen aanhangen. Smelt 2 el boter en meng met de ahornsiroop. Bestrijk de wortelen hiermee. Schik op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 min. in een oven van 200 °C.
  2. Snij het kalkoengebraad open tot een grote lap. Hak de champignons fijn, snij de sjalot fijn. Verhit boter in een pan en bak de sjalot en champignons samen. Laat even afkoelen en meng met de kruidenkaas. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrijk de kalkoen met de kruidenkaasmengeling. Rol op en maak vast met touwtjes. Smelt boter in een pan en bak rondom aan. Leg in een ovenschaal en zet nog 20 min. in de oven.
  4. Kook de erwtjes 7 min. in gezouten water, giet af en voeg warme kippenbouillon toe. Mix tot een egale puree en zeef die. Bak de kroketten in een friteuse.
  5. Snij de kalkoenrollade in plakjes. Serveer met de erwtenpuree, wortelen en kroketten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.95 kcal
Koolhydraten 59.57 g
waarvan suikers 17.52 g
Vet 30.78 g
waarvan verzadigd 11.13 g
Proteïnen 59.61 g
Vezels 10.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin