Kalkoenragout onder een deegkorstje

100 MIN
4 personen
Kalkoenragout onder een deegkorstje

Deze Oosterse kalkoenragout onder een deegkorstje kan je in kleine porties als hapje serveren, of als grotere taart, met een fris slaatje erbij.

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 150 g bonen
  • 2 prei, in ringen
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 40 g bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 500 ml bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el currypasta
  • 50 g boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 handvol koriander, fijngehakt
  • 1 kl cayennepeper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Blancheer de boontjes in gezouten water.
  2. Neem 4 bladerdeegvellen en leg ze per 2 op elkaar. Steek hieruit twee cirkels van diameter 12 cm. Snijd uit de 2 overgebleven bladerdeegvellen twee cirkels van diameter van 8 cm. Leg de grootste deegcirkels in 4 aparte, beboterde ovenschaaltjes. Laat de kleine deegcirkels afkoelen in de koelkast.
  3. Bak de blokjes kalkoen aan in de helft van de boter. Stoof in een andere pan de ui- en preiringen aan in de rest van de boter. Voeg dan de knoflook, de currypasta en de cayennepeper toe. Bestrooi met de bloem en blus met de bouillon en de kokosmelk. Roer goed en laat enkele minuten doorkoken.
  4. Doe er de kalkoen en boontjes bij. Breng op smaak met de koriander. Laat het geheel 30 minuten afkoelen.
  5. Vul de vormpjes met de vulling en dek af met de kleine deegcirkels. Druk de randen goed tegen elkaar en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  7. Bestrijk de deegtaartjes met het losgeklopt ei en zet 20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 693.63 kcal
Koolhydraten 42.67 g
waarvan suikers 8.4 g
Vet 38.9 g
waarvan verzadigd 22.28 g
Proteïnen 40.99 g
Vezels 8.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin