Kalkoengebraad met boontjes in spek en kroketjes

50 MIN
4 personen
Kalkoengebraad met boontjes in spek en kroketjes

Een lekker klassiek gerecht dat altijd smaakt: lekker sappig kalkoengebraad met boontjes in spek en kroketjes. Nostalgie op een bord!

Ingrediënten

  • 800 g kalkoengebraad
  • 4 plakjes spek
  • 500 g aardappelkroketten
  • 300 g sperziebonen
  • 1 takje salie
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 200 ml room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kruid het gebraad met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan en kleur het gebraad rondom aan. Schep het over in een braadslee en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven. Hou de pan waarin je het vlees gebakken hebt nog even apart.
  3. Snij de uiteinden van de boontjes en blancheer ze 5 minuten in kokend, gezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
  4. Snij de speklapjes overlangs in twee. Verdeel de sperzieboontjes in 8 hoopjes. Rol de hoopjes in de speklapjes. Leg de boontjes met spek 10 minuten mee in de oven.
  5. Zet de pan terug op het vuur en schenk er de kippenbouillon in en voeg de salie toe. Roer de aanbaksels goed los en giet dan door een zeefje in een steelpannetje. Voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  6. Verwarm het frietvet voor en bak de aardappelkroketjes. Haal het kalkoengebraad en de boontjes uit de oven. Snij het kalkoengebraad in plakjes. Serveer het vlees met de boontjes en de kroketjes en lepel er wat saus over. Werk af met wat tuinkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 896.53 kcal
Koolhydraten 40.05 g
waarvan suikers 4.49 g
Vet 55.59 g
waarvan verzadigd 27.2 g
Proteïnen 54.21 g
Vezels 5.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin