Kalkoenburgers met gekaramelliseerde ui en tzatziki

20 MIN
2 personen
Kalkoenburgers met gekaramelliseerde ui en tzatziki

Hoe maak je een lekkere en toch lichte hamburger? Volg de instructies in dit recept en je kan gaan smullen! Een heerlijke sappige kalkoenburger met zoete gekaramelliseerde rode ui en een frisse tzatziki op een bruin broodje... Genieten!

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g kalkoengehakt
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 100 ml magere Griekse yoghurt
  • 1 tomaat
  • 2 little gems
  • 2 broodjes, meergranen
  • 2 kl olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode uien in ringen. Verhit 1 koffielepel olijfolie op een zacht vuurtje en bak de uien. Schep regelmatig om.
  2. Rasp de schil van de citroen. Pers het teentje knoflook. Meng het gehakt met de helft van de citroenzeste, het geperste teentje knoflook en peper en zout. Vorm er 2 hamburgers van.
  3. Snij de komkommer in 2 en trek van 1 helft linten met een dunschiller. Rasp de andere helft grof. Leg in een zeef en strooi er wat zout over. Laat uitlekken. Snij de munt fijn en meng door de yoghurt. Kruid met peper en zout en voeg de rest van de citroenzeste toe. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en meng de komkommer ook door de yoghurt. Snij de tomaat in plakjes en maak de blaadjes van de little gem los.
  4. Schep de uien uit de pan en voeg opnieuw 1 koffielepel olijfolie toe. Bak de kalkoenburgers mooi goudbruin aan beide kanten.
  5. Snij de meergranenbroodjes open en bouw de hamburger op: begin met enkele blaadjes sla, de gebakken ui, de kalkoenburger, plakjes tomaat, komkommerlinten en de tzatziki. Serveer de burgers met de rest van de sla en de tzatziki.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 505.04 kcal
Koolhydraten 52.71 g
waarvan suikers 21.02 g
Vet 16.61 g
waarvan verzadigd 4.75 g
Proteïnen 31.85 g
Vezels 8.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin