Kalkoen teriyaki met bok choy

65 MIN
4 personen
Kalkoen teriyaki met bok choy

Deze gemarineerde kalkoenbouten in teriyaki zijn heerlijk Oosters. Lekker geserveerd met bok choy en wilde rijst. Je zet het makkelijk op tafel!

Ingrediënten

  • 2 kalkoenbouten
  • 250 g wilde rijst
  • 1 Chinese kool, in vier stukken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 140 ml teriyakisaus

BEREIDING

  1. Maak een marinade van 60 milliliter teriyakisaus en de knoflook. Voeg er de kalkoen aan toe en roer deze er goed door. Laat 30 minuten afgedekt marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  3. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Schik de kalkoenbouten op een ovenplaat en besprenkel met de rest van de teriyakisaus. Zet 25-30 minuten in de oven tot het vlees volledig gaar is. Leg er 10 minuten voor het einde de chinese kool bij en laat meebakken.
  5. Verdeel de rijst, chinese kool en kalkoen over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 356.75 kcal
Koolhydraten 21.57 g
waarvan suikers 0.33 g
Vet 7.95 g
waarvan verzadigd 2.66 g
Proteïnen 46.78 g
Vezels 5.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin