Kalkoen met paprika in curry-kokossaus met bloemkoolrijst

20 MIN
2 personen
Kalkoen met paprika in curry-kokossaus met bloemkoolrijst

Lekker licht, kleurrijk en toch zo smaakvol: ontdek deze heerlijke kalkoenreepjes met lekker veel paprika in een zalige curry-kokossaus. En de bloemkoolrijst past er geweldig goed bij. Klaar in 20 minuutjes en koolhydraatarm, hier word je blij van!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 kalkoenfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 lente-uitje
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de paprika's in fijne blokjes. Dep de kalkoenfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  2. Verhit de helft van de arachideolie in een wok of stoofpan. Voeg de paprikablokjes toe. Laat ze 5 minuten stoven. Voeg dan de kalkoenreepjes en het currypoeder toe. Roerbak 4 minuten.
  3. Voeg de kokosmelk toe aan het gerecht, kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 6 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de lente-ui in ringen.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met de kalkoen en paprika in currykokossaus. Werk af met de lente-ui ringetjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 665.9 kcal
Koolhydraten 26.5 g
waarvan suikers 15.95 g
Vet 44.37 g
waarvan verzadigd 25.92 g
Proteïnen 36.57 g
Vezels 8.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin