Kalfsstoofpotje met doperwten

35 MIN
4 personen
Kalfsstoofpotje met doperwten

Een heerlijk fris stoofpotje met doperwtjes. Serveer met aardappelen of puree.

Ingrediënten

  • 400 g kalfsvlees, in blokjes
  • 400 g doperwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 500 ml gevogeltebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 el munt, fijngehakt
  • peper en zout
  • 400 g aardappelen, geschild en gehalveerd

BEREIDING

  1. Kruid de kalfsblokjes met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees rondom om kort aan. Schep uit de pan en zet even opzij.
  2. Stoof in dezelfde pan de ui aan. Schep er opnieuw het vlees bij en schenk er de bouillon bij. Laat 25 minuten afgedekt stoven op een laag vuurtje.
  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de doperwten toe. Laat nog even doorwarmen.
  5. Verdeel het stoofpotje met de aardappelen over de borden en werk af met de munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 342.24 kcal
Koolhydraten 29.73 g
waarvan suikers 7.52 g
Vet 9.9 g
waarvan verzadigd 2.32 g
Proteïnen 29.77 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin