Kalfsoester met jagerssaus

30 MIN
4 personen
Kalfsoester met jagerssaus

Ingrediënten

  • 4 kalfsoesters
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsbouillon
  • 2 el sojaroom
  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl gedroogde tijm
  • 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de kalfsoesters met peper en zout. Laat boter en olijfolie samen smelten in een pan en bak daarin het vlees 1 minuut aan elke kant. Leg in een ovenschaal en zet 10 minuten in de warme oven om verder te garen.
  3. Bak in dezelfde pan de champigonplakjes. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Blus met de wijn en laat 1 minuut inkoken. Giet er de kalfsbouillon en sojaroom bij. Laat 5 minuten inkoken op een laag vuur.
  4. Verdeel de kalfsoesters over 4 borden en schenk er wat van de jagersaus over. Garneer met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 306.97 kcal
Koolhydraten 1.65 g
waarvan suikers 0.36 g
Vet 13.99 g
waarvan verzadigd 4.83 g
Proteïnen 37.9 g
Vezels 3.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin