Kalfsmedaillons met gratin van pastinaak

75 MIN
4 personen
Kalfsmedaillons met gratin van pastinaak

Aardappelgratin kent en lust iedereen graag, maar wist je dat je ook met pastinaak een heerlijke gratin kan maken? Het past geweldig lekker bij gebakken kalfsmedaillons en een peperig waterkersslaatje voor erbij. Het is bovendien ook nog eens lekker licht!

Ingrediënten

  • 4 kalfsmedaillons
  • 500 g pastinaken
  • 1 ui
  • 1 bosje waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 1 el bloem
  • 100 g kaas, geraspt
  • 300 ml room
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de pastinaken en snij met een mandoline in fijne plakjes. Snij de ui in plakjes. Beboter een ovenschaal.
  2. Leg een laagje pastinaak, ui, tijmblaadjes en geraspte kaas op elkaar in de ovenschaal, kruid met peper en zout. Herhaal en eindig met een laagje pastinaak.
  3. Warm de room op met geperste knoflook, bloem, nootmuskaat peper en zout. Giet de warme room over de ovenschaal en strooi er de rest van de kaas en tijm over. Zet afgedekt met aluminiumfolie 50 min. in een oven van 200 °C. Verwijder de folie en zet nog 10 min. in de oven.
  4. Bak de kalfsmedaillons aan beide kanten in boter. Serveer met de gratin van pastinaak en waterkers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 626.96 kcal
Koolhydraten 30.67 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 35.98 g
waarvan verzadigd 19.99 g
Proteïnen 42.58 g
Vezels 8.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin