Kalfsmedaillon met waterkersstoemp en sluimererwtjes

40 MIN
4 personen
Kalfsmedaillon met waterkersstoemp en sluimererwtjes

Kalfsmedaillon, een verfijnd stukje vlees, met daarbij een peperige waterkersstoemp en crunchy sluimererwtjes. Een fris roomkaassausje maakt het af!

Ingrediënten

  • 4 kalfsmedaillons
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 3 bussels waterkers
  • 300 g sluimererwten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 g lichte roomkaas
  • 120 ml melk
  • 3 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met een stamper.
  2. Blancheer de sluimererwten 3 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijskoud water. Snijd in stukjes.
  3. Neem de warme melk en meng er 2 bussels waterkers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk dit geleidelijk bij de aardappelpuree.
  4. Meng de roomkaas met de knoflook, 2 eetlepels water en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met versgemalen peper.
  5. Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout en bak ze in olijfolie.
  6. Meng de sluimererwten met de rest van de puree.
  7. Verdeel de puree over de borden. Leg er het waterkers-sluimerewrtmengsel op. Leg er de kalfsmedaillons bij en overgiet met de roomkaassaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.41 kcal
Koolhydraten 56.06 g
waarvan suikers 6.13 g
Vet 17.4 g
waarvan verzadigd 4.83 g
Proteïnen 42.22 g
Vezels 12.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin