Kalfslende in pepersaus met geroosterde wortel en aardappelwedges

35 MIN
2 personen
Kalfslende in pepersaus met geroosterde wortel en aardappelwedges

Kalfslende is een smaakvol stukje vlees afkomstig van de dunne lende van het kalf. Laat na het bakkennog even warmen in de homemade pepersaus. Weinig moeite voor extra smaakgenot! Wedden dat je trots bent dat je ze zelf hebt gemaakt?

Ingrediënten

  • 300 gr dunne kalfslende
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 kleine bussel wortelen
  • 100 ml melk
  • ½ blokje rundsbouillon
  • 50 gr veldsla
  • olijfolie
  • boter
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 el bloem
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de aardappelen in wedges en halveer de wortel (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven. Schep halverwege eens om.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Dep de dunne lende droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat het dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan.
  4. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees op hoog vuur. Strooi er de bloem over en laat even bakken. Giet er vervolgens de melk bij en kruid met de rundsbouillon en veel zwarte peper (zie tip). Laat even pruttelen op zacht vuur.
  5. Leg het vlees opnieuw in de pan en laat opwarmen in de saus.
  6. Breng de veldsla op smaak met een scheutje witte wijnazijn en olijfolie.
  7. Controleer of de aardappelen en wortel gaar zijn en haal uit de oven. Serveer de dunne lende met de pepersaus, aardappelwedges, wortel en veldsla. Smakelijk!
  8. TIP: Heb je nog een lepel mosterd in huis of zelfs een scheutje witte wijn? Voeg toe tijdens deze stap. Ze geven je saus extra diepgang!