Kalfslapjes met citroensaus

25 MIN
4 personen
Kalfslapjes met citroensaus

Kalfslapjes in citroensaus is een heerlijke Italiaanse klassieker die je snel en makkelijk op tafel zet. Lekker met een frisse salade van rucola en tomaten.

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 1 kl citroenzeste
  • 2 el bloem
  • 2 el citroensap
  • 4 el witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een houten hamertje. Kruid met peper en zout en wentel door de bloem. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in 1 eetlepel boter en de olijfolie.
  2. Blus de braadpan met de wijn. Roer de aanbaksels goed los. Doe er de geraspte citroenschil en het citroensap bij. Laat 1 minuut inkoken.
  3. Werk de saus op met de rest van de boter. Breng ze op smaak met peper en zout.
  4. Laat het vlees nog heel even opwarmen in de saus. Verdeel vlees en saus over de borden. Werk af met een schijfje citroen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 282.12 kcal
Koolhydraten 6.68 g
waarvan suikers 0.84 g
Vet 16.73 g
waarvan verzadigd 6.77 g
Proteïnen 23.41 g
Vezels 0.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin