Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus

35 MIN
4 personen
Kalfslapje met gebakken aardappelen, sperzieboontjes en graanmosterdsaus

Een heerlijke Belgische maaltijd, bestaande uit een sappig stukje kalfsvlees, gebakken aardappelen, sperzieboontjes en een lekkere graanmosterdsaus. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 1 kg aardappel
  • 500 g sperziebonen
  • 2 uien, fijngesneden
  • 20 g krulpeterselie, fijngehakt
  • 2 el graanmosterd
  • 300 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in 20 minuten. Snij de uiteinden van de boontjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe.
  2. Maak de graanmosterdsaus. Breng de witte wijn en de kippenbouillon samen aan de kook. Laat tot een derde inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.
  3. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui voor 2 minuten. Voeg dan de aardappelen en boontjes toe en bak ze 3 minuten aan. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Smelt de rest van de boter in de pan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze goudbruin in de pan.
  4. Serveer de kalfslapjes met de gebakken aardappelen, boontjes en de graanmosterdsaus. Overstrooi met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.61 kcal
Koolhydraten 52.58 g
waarvan suikers 9.96 g
Vet 30.11 g
waarvan verzadigd 17 g
Proteïnen 44.03 g
Vezels 12.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin