Kalfslapje met citroen

45 MIN
4 personen
Kalfslapje met citroen

Kalfslapje met citroen of 'piccata al limone' is een klassiek Italiaanse bereiding. Supereenvoudig en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 2 citroen
  • bloem
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 800 g kalfslapjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg de kalfslapjes tussen twee stukken plasticfolie en klop ze plat met een keukenhamer. Haal ze uit de folie en kruid ze naar smaak met peper en zout.
  2. Kook de linguine gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en houd warm.
  3. Wentel het vlees in bloem en bak ze aan in olie.
  4. Pers een halve citroen uit. Pel de rest van de citroenen en snijd ze in schijfjes.
  5. Haal de gare kalfslapjes uit de pan. Deglaceer de pan met een scheut water. Schenk er het citroensap bij en kruid met peper en zout. Voeg er tenslotte ook de citroenschijfjes bij.
  6. Leg het vlees opnieuw in de pan met saus. Roer om en verdeel dan over de borden. Werk af met peterselie. Dien op met de linguine.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 647.75 kcal
Koolhydraten 69.51 g
waarvan suikers 4.83 g
Vet 13.85 g
waarvan verzadigd 3.39 g
Proteïnen 58.62 g
Vezels 4.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin